mn_290416-07

Vaasanseudun Areenat palvelee urheiluseuroja ja yksittäisiä kävijöitä

Vaasassa ja Mustasaaressa sijaitsevat monitoimihallimme tarjoavat erilaisten tarpeiden mukaiset harjoittelu-, kilpailu- ja kuntoilumahdollisuudet eri lajien kilpaurheilijoille, harrastajille ja kuntoilijoille.

Botniahalli

botnia (3)

Botniahalli on yhteispinta-alaltaan Suomen suurin yhtenäinen yleisurheilu-, palloilu- ja monitoimihalli.

Kooltaan halli on 16.000 neliömetrin kokoinen. Siellä on Suomen ainoat sisätiloissa olevat neljä 400 metrin juoksurataa Mondopinnoitteella sekä hyppy- ja heittosuorituspaikat, täysimittaisia salibandykenttiä, sulkapallokenttiä ja täysimittainen keinonurmikenttä talvisin (64x100m).  Botniahalli tarjoaa ainutlaatuisen harjoittelu- ja kilpailuympäristön kaikille yleisurheilulajeille, salibandyyn, jalkapalloon, pesäpalloon, futsaliin, rullahiihtoon, rullaluisteluun, sulkapalloon, kävelyyn, amerikkalaiseen jalkapalloon, lentopalloon, pyörätuolikelaukseen, pyöräilyyn, telinevoimisteluun ja jousiammuntaan. Turnauksia ja kilpailuja järjestetään tarpeen mukaan myös muissa lajeissa.

Hallissa on kiinteä katsomo ja siirrettävä teleskooppikatsomo 360 katsojalle. Hallin yhteydessä on lämmitettävä ulkotekonurmikenttä (64x102m), luonnonnurmi ja juoksuradat sekä pururadat. Urheilijoita ja kuntoilijoita palvelee 12 pukuhuonetta, saunatilat, kaksi kuntosalia ja erilaisia ryhmäliikuntatiloja.

Botniahallissa on helppo toteuttaa erilaiset palauttavat harjoitteet, liikkuvuus-venyttelyharjoitteet, nopeus-loikkatreenit, kestävyysharjoitteet, lihaskuntotreenit, kehonhallinta, lihaskuntojumpat eri välineillä, rentoutus ja kehonhuolto. Botniahallissa on mahdollisuus myös monipuolisiin testauksiin mm. lihaskunto ja lihastasapaino, reaktiotestit, voimatestit, nopeustestit, nopeuskestävyystestit, conconi-valojänistesti, ponnistusvoiman mittaukset ja liikkuvuustestit. Näistä palveluista vastaa ammattitaitoinen ja asiantunteva henkilöstömme; fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja ja personal trainer.

Vaasan Sähkö Arena

25

Vaasan Sähkö Arenalla on Vaasan vuosina 1999 ja 2014 uudistettu ja laajennettu jäähalli, jossa on saman katon alla Suomessa ainutlaatuinen neljän jään kokonaisuus. kilpajääkenttä sekä kolme harjoitusjäätä. Yhdellä harjoitusjäällä on mahdollisuus myös curlingin pelaamiseen. Vaasa Arenalla on myös kokoustilat, ravintola – ja kahvilapalvelut, sauna, runsaasti pukuhuoneita, kuntosali sekä oheisharjoittelutila, joka mahdollistaa perinteisen lihaskunto, koordinaatio –ja ketteryysharjoittelun lisäksi liikkuvuus –ja rentoutumisharjoittelun. Tila on varustettu nyyaikaisella tekniikalla ja erilaisilla liikuntavälineillä mm. trx-harjoittelunauhoilla ja foam rollereilla. Siellä on myös taitoluistelijoiden oheisharjoittelussa käyttämät balettitangot ja peilit.

Urheiluseurojen ja muiden ryhmien jäävuorojen lisäksi Vaasa Arenalla on yleisöluisteluvuoroja.