Koronavirus

12.03.2020

Hyvät Vaasanseudun Areenoiden käyttäjät (Botniahalli, Vaasan Sähkö Areena, Elisa Stadion)

Vaasanseudun Areenat ottaa käyttöön valtiovallan antamat koronavirus ohjeistukset. Huomioitavaa on, että tilanne elää jatkuvasti, sekä sen myötä ohjeistukset jotka vaikuttavat tilojemme käyttöön. Käytämme tässä tilanteessa päätiedotus kanavana www.vaasanseudunareenat.fi -sivustoa.

*hallituksen lausuntoa noudattaen yli 500 hlö:n yleisötilaisuudet on peruttu/siirretty. Tämä ohjeistus on annettu valtiovallan taholta 12.3.2020 klo 14.00 ja on voimassa toukokuun loppuun asti. 

Ystävällisin terveisin,

Vaasanseudun Areenat henkilökunta

 

Alla Vaasan kaupungin tiedote:

Hyvä liikuntaa harrastava vaasalainen tai urheiluseuran johtohenkilö

Koronavirusinfektioita todetaan maassamme kiihtyvään tahtiin. Terveydenhuolto ponnistelee tässä vaiheessa tunnistaakseen sairastuneet ja järjestääkseen heille heidän tarvitsemansa hoidon. Terveydenhuolto suunnittelee ja toteuttaa toimenpiteitä, joilla uusia tartuntoja voidaan estää. Tämän viimeksi mainitun tavoitteen saavuttamisessa tarvitaan kaikkien kansalaisten ja järjestöjen tuki.

Ulkoministeriö on kehottanut kansalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista koronavirusepidemia –alueelle. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei ole vielä ottanut kantaa yleisötilaisuuksien tai maan sisällä tapahtuvan matkustamisen suhteen. Epidemia-alue laajenee jatkuvasti nopealla tahdilla. *

Tautitapausten lisääntyessä lähiviikkoina myös Suomessa, pyydän Sinua harkitsemaan vakavasti osallistumistasi tai joukkueen / ryhmän lähettämistä kilpailumatkoille tai harjoitusleireille. Inhimillisesti ajatellen on ikävää, että valmistautuminen kilpailuihin menee tällä tavoin hukkaan, mutta kyseessä on paljon yhtä kilpailua tai leiriä suuremmasta asiasta: kyse on epidemian torjunnasta ja erityisesti koronatartunnalle herkkien kuntalaisten suojelemisesta.

Suosittelemme, että pidättäydytte yksilöinä, joukkueina ja järjestöinä osallistumisesta kansainväliseen, valtakunnalliseen ja alueelliseen kilpailutoimintaan sekä urheiluleireihin 30.4.2020 saakka. 

 

Vaasassa 12.3.2020

 

Leena Kettunen                                                                                     Heikki Kaukoranta

avoterveydenhuollon ylilääkäri                                                          tartuntataudeista vastaava lääkäri

Vaasan sosiaali- ja terveystoimi                                                         Vaasan sosiaali- ja terveystoimi