Beskrivning av aktiviteter

Du kan delta i de ledda gruppmotionspassen på Vaasanseudun Areeno enligt schemat.

Du kan fritt välja ditt eget program för TYKY-dagar, födelsedagar och svensexor. Vi tar också hänsyn till dina önskemål och motionsformer som inte ingår i vårt program.
Fråga efter mer information: sales@vaasanseudunareenat.fi

Kolla tidtabellerna här

Konditionsträning för seniorer

Seniorernas konditionsträning består av mångsidig motion med bl.a. käppgymnastik, gymträning, rörlighets- och muskelträning med olika redskap samt kroppsvård. Timmen, som passar alla, ger utmärkt träning tillsammans med andra motionärer. Efter timmen kan du stanna kvar på banorna för att t.ex. gå stavgång eller åka rullskridskor.

Kettlebell

Muskelträning med Girya Kettlebells som effektivt tränar hela kroppen. Under timmen används 4–20 kg:s Kettlebells. Under Kettlebell-timmen tränar du flera muskelgrupper på en gång i stället för bara en muskel! Timmen består av uppvärmning, teknikträning och rörelseserier. Den innehåller inte utfall eller koreografi. Timmen passar alla, oberoende av konditionsnivå.

Kroppsvård

Kroppsvård passar åt alla både motionärer, idrottare och nybörjare. Timmen vårdar hela kroppen. På uppvärmningen gör vi rörelser som ökar rörligheten
och därefter töjer vi musklerna med hjälp av olika tekniker.
Med foam roller kommer du att förbättra både din träning och din kropp. Foam roll träning är för alla, inte bara elitidrottaren. Med rätt utförda övningar kommer din foam roll kunna hjälpa att minska risken för skador och ledvärk samt förbättra din energi och rörelseförmåga.

TRX träning

TRX-träning för hela kroppen!
Vad?
- Man utnyttjar sin egen kroppsvikt
- Utveckla styrka
- Bättre midighet
- Utveckla balans
- Bättre kondition

TRX tränar hela kroppen och det smarta är att man kan anpassa alla TRX-övningar så att de blir mer eller mindre jobbiga. TRX ger bra och stenhård träning

Bubbleboll-futis

Bubbelboll är en variant av fotboll där det är fullt tillåtet med kroppskontakt.
I den uppblåsta plastbubblan är man väl skyddad från tacklingar samtidigt som man med fötterna ska försöka
sparka bollen och göra mål. Svettig blir man rätt fort även I kyligare väder .
Spelas på konstgräsplan inomhus/utomhus.
Med eventet följer också en instruktör/domare som går igenom regler och säkerhet med er innan avspark.
Jag rekommenderar att ni har bekväma kläder och bra skor och tar med er drickaflaskor och handduk.

World Jumping Trampoline

Trampolinhoppning utmanar balans och bålkontroll. Det är en sport som inte bara får dig att svettas, utan också att le!

Under passet kommer du att göra gymnastiska rörelser på små trampoliner. En effektiv pulshöjande klass för effektiv toning av hela kroppen, speciellt är detta en riktig rumptoningsklass! Klassen har två muskelträningsavsnitt och ett stärkande slutpass, klassen passar alla och intensiteten kan anpassas av varje gruppmedlem. Klassen kan rymma upp till 14 personer åt gången.